Internasjonalt webinar om skogbrann: Hva kan vi forvente oss i Nord-Europa fremover?

I morgen avholdes det et internasjonalt webinar om skogbrann. Temaet er blant annet hva vi her i Nord-Europa kan forvente oss av hyppigere og voldsommere skogbranner ettersom klimaet endrer seg. Hva må vi gjøre for å håndtere slike branner, og hvordan kan vi unngå dem?

Publisert Sist oppdatert

Webinaret i morgen er et ledd i en webinar-rekke som går frem til 22. juli. Arrangør er Pyro Life som er et samarbeid mellom brannforskere, brannvesen og offentlige og private virksomheter som jobber med brannvern i Europa. Webinarene er gratis. Man kan delta på alle, eller kun dem som tar opp saker man interesserer seg for.

Webinaret tar blant annet opp utfordringer om hvordan skog og mark skal holdes vedlike for å forhindre at branner kommer ut av kontroll, og truer bebyggelsen.

Utfordringer i Nord-Europa

I morgen skal blant annet Marc Castellnou Ribau snakke. Han er brannsjef i Catalonia i Nord-Spania, og har håndtert mange og store skogbranner opp igjennom årene. Han er derfor en av de mest rutinerte brannsjefene i Europa når det gjelder skogbrann. Han har vært i Norge tidligere, og han er flink til å formidle.

I morgen skal han blant annet snakke om hva vi i Nord-Europa kan forvente oss når klimaet endrer seg slik at vi kommer til å stå overfor mange av de samme utfordringene som Sør-Europa gjør når det gjelder skogbrann.

For påmelding og mer informasjon:

https://pyrolife.lessonsonfire.eu/pyrolife-international-symposium