Egil Hogna (foto: Johnny Syvertsen).
Egil Hogna (foto: Johnny Syvertsen).

Ny toppsjef i Norconsult

Egil Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult. I dag er Hogna konserndirektør i Hydro. Tidligere var han konsernsjef for Sapa som ble kjøpt opp av Hydro i 2017. Han er utdannet sivilingeniør, og starter opp i Norconsult til høsten. Han tar over etter Per Kristian Jacobsen som har ledet bedriften i syv år.

Publisert

– Vi er veldig fornøyde med at Egil Hogna har takket ja til stillingen som konsernsjef i Norconsult. Hognas erfaring og kompetanse fra en rekke ledende posisjoner i norsk og internasjonalt næringsliv vil være svært verdifull for den videre utviklingen av selskapet i årene som kommer. Som konsernsjef i Sapa og konserndirektør i Hydro har han oppnådd imponerende resultater ved både å styrke selskapenes konkurransekraft og kundeorientering, i et marked preget av sterk internasjonal konkurranse og høye tekniske krav. I tillegg har Hogna en personlighet og lederstil som passer svært godt med Norconsult sin kultur, sier styreleder i Norconsult, Roar Engeland i en pressemelding.

I dag er Egil Hogna konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro. Tidligere var han konsernsjef og administrerende direktør i Sapa. Sapa ble kjøpt opp av Hydro i 2017. Ekstruderte løsninger (tidligere Sapa) har i dag omkring 22 000 medarbeidere, og omsetter for om lag 60 milliarder kroner.

– Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg ser frem til å lede Norconsult og selskapets 4 300 dyktige kunnskapsmedarbeidere, med utgangspunkt i den sterke kulturen selskapet har. Med fremragende ingeniør- og arkitektløsninger, avansert teknologi og moderne samarbeidsformer bidrar Norconsult til samfunnets utvikling. Jeg gleder meg til å få være med på å videreutvikle selskapet og ytterligere forsterke den solide posisjonen Norconsult allerede har, sier Hogna i pressemeldingen.

Han tar over etter Per Kristian Jacobsen som har ledet Norconsult i syv år. Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiverbedrift innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Årlig er Norconsult engasjert i over 20 000 ulike prosjekter