Standarder for brannforebygging og rømningsikkerhet på Quality Norway-dagene

28. og 29. januar går Quality Norway-dagene av stabelen. Der er blant annet bruk av heis under brann og brannsikring av husfasader tema. I tillegg får du høre om praktisk bruk av brannalarm- og talevarslingsstandardene.

Publisert Sist oppdatert

Den 28. januar er temaet praktisk etterlevelse av brannalarm- og talevarslingsstandardene NS 3960 og NS 3961. Blant annet vil du få høre om generelt innhold i standardene, hvordan de skal brukes i forbindelse med prosjektering, hvordan de skal brukes i leilighetsbygg, hvordan man skal installere anleggene, hvordan de skal driftes og vedlikeholdes og hvordan alarmmottak skal organiseres. I tillegg får du høre om tilleggene A, B og C.

Den 29. januar er temaet først bruk av heis til evakuering, og hvilke utfordringer og muligheter dette gir. Å bruke heis under en brann er noe helt nytt, og det er visse forutsetningen som må være oppfylt for at heisen kan brukes under brann. Det er Jarl Tonning fra Nokas Brannkonsult AS som holder foredraget.

Deretter får man høre om NS 3912 både når det gjelder aktiv og passiv brannbeskyttelse. Man får høre om bakgrunnen til standarden, hvordan den er bygget opp og hvordan den skal brukes. Prosjektering av passive og aktive beskyttelsestiltak, material- og konstruksjonstyper samt om siste utvikling innen tre; nye tester, gjennombrenningskarakteristikker med mer er også tema. Det er også alternativene for å slokke utvendig, krav til vellykket slokking (ytelse) og hvordan nye og tradisjonelle slokkesystem fungerer i sammenlignbare tester. Det er Kristian Hox fra COWI AS som holder foredraget.

Begge kursdagene er den del av Quality Norway-dagene som er et tverrfaglig arrangement med fokus på bygg, industrivedlikehold, sikkerhet på byggeplass og brannsikkerhet. Du møter et bredt utvalg bransjefolk og får utvidet nettverket ditt - og inspirasjon fra deler av bransjen du kanskje til daglig ikke har så mye med å gjøre.

Informasjon og påmelding:

For mer informasjon og påmelding

https://choo.qualitynorway.no/kurs/qualitynorway?id=1740

https://choo.qualitynorway.no/kurs/qualitynorway?id=1742

Powered by Labrador CMS