Håndsprit i varm bil tar ikke fyr

Flere oppslag i sosiale medier har vist branntilløp i bil som følge av at flasker med håndsprit skal ha tatt fyr. Dette førte til at brannvesen i blant annet USA gikk ut med en advarsel om at man ikke måtte legge fra seg flasker med håndsprit i bilen. Nå har britiske brannsjefer rykket ut og sagt at det ikke medfører brannfare å legge igjen håndspriten i bilen – selv på de varmeste sommerdagene.

Publisert Sist oppdatert

Det er Roy Wilsher som er leder av organisasjonen National Fire Chiefs Council (NFCC) som sier at for at håndsprit skal ta fyr, så må det en gnist til. Selv ikke de varmeste solstrålene klarer å antenne håndspriten.

- Håndsprit er svært viktig for å unngå spredningen av Covid-19. Derfor er det helt nødvendig å avlive denne myten. Men vi anbefaler folk å lagre håndspriten sin trygt i bilen. At man alltid sørger for at flaskene er lukket igjen, og at man legger dem i hanskerommet. At de ikke skal utsettes for luft eller direkte sollys har også å gjøre med at håndspriten ikke skal miste den desinfiserende effekten sin. Håndsprit må heller aldri komme i direkte kontakt med flammer, sier Roy Wilsher.

Dette er greit å vite for alle som skal legge ut på biltur i sommer.

Kilde og mer informasjon:

https://www.nationalfirechiefs.org.uk/News/debunking-the-myth-hand-sanitiser-in-cars-do-not-pose-a-fire-risk-