Norconsult brannrådgiver for nytt sykehus i Narvik

Det skal bygges et nytt sykehus og et tilhørende helsehus i Narvik. Totalentreprenør er HENT. Norconsult har fått oppdraget med å prosjektere tekniske fag, brann, akustikk og vei til det nye sykehuset. Rambøll skal bistå Norconsult som underleverandør på tekniske fag.

Publisert

Det nye sykehuset i Narvik blir på omkring 27 000 kvm, og har ca. 29 000 innbyggere i sitt distrikt i Nordre Nordland og Sør-Troms. I tillegg skal det bistå Universitetssykehuset Nord-Norges totale opptaksområde på 190 000 innbyggere.

Byggingen av sykehuset ble påbegynt mai, og det skal etter planen være ferdig våren 2024.

- Det er svært verdifullt å få bidra til å styrke kvaliteten på helsetjenestene i landsdelen, og vi gleder oss til å gjennomføre prosjekteringen av nye UNN Narvik sykehus i tråd med kundens forventninger og våre ambisjoner innen samarbeid, digitalisering og bærekraft. Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet med HENT, Sykehusbygg og våre samarbeidspartnere i prosjekteringsgruppen, sier avdelingsleder og markedskoordinator for sykehus i Norge, Kåre Kallmyr i Norconsult i en pressemelding.