Flere dør i brann

Så langt i år har 41 personer mistet livet i branner i Norge. Det er det samme antallet som døde i branner i hele fjor, viser tall fra DSB. Dessverre kan vi komme til å se enda flere omkomne i branner før året er omme. Erfaringen viser at det er mange boligbranner i desember.

Publisert Sist oppdatert

På samme tid i fjor var antallet omkomne i boligbranner i Norge 34 personer. Antallet som hittil har omkommet i branner er like høyt som det totale antallet var i fjor - nemlig 41 personer. Dette skriver Bygg.no.

Blant de 41 som er registrert omkommet i branner i fjor var det seks personer som omkom i den tragiske helikopterulykken i Alta i august. Om vi trekker fra dem i brannstatistikken, så er tallene for i år ganske alvorlige sammenlignet med tidligere år.

Flest menn

Av de som hittil er omkommet i branner i år er 25 menn og 16 er kvinner.

- Det er eldre, pleietrengende, personer med nedsatt funksjonsevne og rusavhengige som er mest utsatte. 75 prosent av dem som omkommer i branner, er i disse gruppene, sier Johan Marius Ly i DSB til P4.

Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann enn resten av befolkningen, ifølge direktoratet.

Dødsbranner:

2019: 41

2018: 39

2017: 26

2016: 40

2015: 35

Kilde: DSB

Kilder:

http://www.bygg.no/article/1450303

https://www.dsb.no/menyartikler/statistikk/omkomne-i-brann/