Ha en god og brannsikker julefeiring!

Koronapandemien ser ut til å påvirke brannskadene i positiv retning. Men vi vet av historien at de verste dagene ligger rett foran oss når det gjelder antall branner. I skrivende stund er det kun en person som har omkommet i brann i desember. I gjennomsnitt har seks personer dødd i branner i desember de siste fem årene. Vi håper at årets litt roligere julefeiring gjør sitt til at liv blir spart.

Publisert

Det er mye som er annerledes i år enn vanlig. Blant annet ser skadeutbetalingene etter branner til å bli lavere enn tidligere år. I tillegg kunne Oslo brann- og redningsetat tidligere i høst rapportere om at antall boligbranner som skyldes komfyren var gått kraftig ned.

I henhold til tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har en person omkommet i brann hittil i desember (tall oppdatert 16.12). Statistikken fra DSB viser at vanligvis er det seks personer som omkommer i branner i desember.

Men vi går nå inn i de mest brannfarlige dagene av dem alle. Perioden tett opp mot julaften og visse dager i romjulen er tradisjonelt de farligste når det gjelder brann. Men i og med at vi er færre som skal samles, og det nok blir en roligere julefeiring for oss alle i år, så er det lov til å håpe at dette også vil gjøre et positivt utslag på dødsbrannstatistikken.

Brennaktuelt.no tar nå juleferie frem til 4. januar, og ønsker dere alle en god og brannsikker jul. Vi ses i 2021!