F.v. Ulf Madsen, leder av FLT og Arnstein Fedøy (foto: Marit Gabler).
F.v. Ulf Madsen, leder av FLT og Arnstein Fedøy (foto: Marit Gabler).

Arnstein Fedøy fikk utdanningspris

Hvert år deler Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) ut en utdanningspris til gode studentoppgaver innen ledelse og teknikk. Arnstein Fedøy var en av årets to vinnere. Han får prisen for masteroppgaven sin om pålitelighet ved sprinkleranlegg, som også ble fagbok.

Publisert Sist oppdatert

FLT sier at Arnstein Fedøys oppgave er blant de få masteroppgavene som er så enestående i sitt slag at den også har blitt gitt ut som fagbok. I begrunnelsen for tildelingen skriver FLT at Fedøys oppgave gir overraskende og nye perspektiver på en vel kjent problemstilling, nemlig pålitelighet i sprinklersystemer. Arnstein Fedøy skrev masteroppgaven i voksen alder, og har jobbet lenge med slokkesystemer. Oppgaven er en kombinasjon av teori og praksis, og kommer med forslag til hvordan man skal utføre vitenskapelige undersøkelser fremover.

Arnstein Fedøy sier i pressemeldingen at han ikke kjente til FLTs utdanningspris, men at det er veilederen hans på Høgskolen på Vestlandet som kjente til prisen og sendte inn nominasjonen.

- På ungdomsskolen slet jeg med lærevansker. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle ta mastergrad, og enda mindre at jeg skulle vinne en utdanningspris, sa Fedøy da han presenterte sin oppgave i forbindelse med prisutdelingen.

Arbeidet med masteroppgaven har gitt mersmak, og Fedøy sier til FLT at han går med planer om å skrive en ny bok etterhvert.

Prisen er på 75.000 kroner.

Brennaktuelt.no gratulerer så mye!

For mer informasjon:

FLTs Utdanningspris

Studenter må nomineres av utdanningsinstitusjonen, og søknadsfrist er 1. september hvert år. Den første utdanningsprisen ble delt ut i 2011 i forbindelse med FLT sitt 60 års jubileum. FLT har i år delt ut prisen for åttende gang.

https://flt.no/nyheter/fikk-utdanningsstotte-av-forbundet-og-vant-pris/?fbclid=IwAR2xem88ZPABcC6Pk5aRT6zH1YjwZqHYreByAe0nsT-vKkPE7Dg3q3p6C6E