Skjermdump fra Business Sprinkler Alliance.
Skjermdump fra Business Sprinkler Alliance.

Fin visuell oversikt over sprinkler som har forhindret branner

At sprinkleranlegg er effektivt når det gjelder å begrense eller forhindre brann kommer godt til syne i Business Sprinkler Alliance sin oversikt over branner som er kontrollert av sprinkleranlegg i Storbritannia fra 2012 og frem til 2016. Noe tilsvarende godt visuelt verktøy har vi dessverre ikke i Norge foreløpig, og dette er noe mange ønsker seg.

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare viser oversikten hvor sprinkleranlegg har forhindret branner. Den viser også hvor det har oppstått store branner, og hvor bygningen ikke har vært beskyttet av sprinkleranlegg.

Man kan gå inn på hver brann som er registrert, og se på hvilken byning det var som brant, og når det skjedde. I tillegg kan man søke på ulike kategorier av bygningstyper, og få ut samlede oversikter over type objekter.

Foreløpig viser oversikten kun perioden 2012 til 2016. I skrivende stund har det ikke lyktes Brennaktuelt å få tilbakemelding fra Business Sprinkler Alliance om de jobber med å oppdatere statistikken også frem til i dag.

I Norge har dataene over branner blitt mer tilgjengelig gjennom Brannstatistikk.no. Men det er langt frem til den er så visuell som denne løsningen.

Business Sprinkler Alliance:

BSA er en sammenslutning av virksomheter som jobber for å øke omfanget av sprinkleranlegg i Storbritannia.

Her kan du gå inn på linken og se oversikten:

https://www.business-sprinkler-alliance.org/about-sprinklers/map-fires-saves/?utm_source=linkedin&utm_medium=social-media&utm_campaign=43841_bsafiremap&utm_content=free