Det er tøffe konkurranser i Brannsport (foto: Trøndelag brann- og redningsvesen).
Det er tøffe konkurranser i Brannsport (foto: Trøndelag brann- og redningsvesen).

Tidenes første NM i Brannsport i Stavanger

15. og 16. mai går det første NM i Brannsport – også kalt Viking Firefighter Challenge av stabelen på byggen i Stavanger.

Publisert   Sist oppdatert

Her skal ansatte i brannvesenet konkurrere på individuell basis på fredag og i lagkonkurranser på lørdag. På lørdag skal det også være lagkonkurranse mot hockeylaget Stavanger Oilers.

Det er bare ansatte i brannvesenet som kan delta. Men arrangøren sier at det i tillegg til konkurransene vil foregå mye spennende relatert til brannforebygging og presentasjon av nye tekniske løsninger. Derfor vil det være mye interessant både å se og høre på for alle, så det er bare å møte opp.

Brannsport

Brannsport setter fokus på brannsikkerhet i Norge, og skal i tillegg bidra til å gjøre brannmannskapene bedre trent til å utføre sin daglige jobb som brannkonstabel og bidra til å opprettholde kvalitet og fysikk i brannvesenet. Både deltid- og heltidsmannskaper kan delta.

Det har vært arrangert flere konkurranser i Brannsport-regi, blant annet i Trondheim og i Mjøndalen. Så det er ikke det første Brannsport-arrangementet på norsk jord. Men det er det første NM.

Tøff konkurranse

Det er en tøff konkurranse brannmannskapene skal gjennom. Men full brannbekledning og maske skal de blant annet løpe med en stige, plukke opp en slangepakke på 19 kg, slå en stålbom på 72 kg 1,5 meter bakover og dra en dukke på 80 kg over en viss avstand.

Norge gjort det bra internasjonalt

Brannsport som idrettsgren er stort i utlandet, og vi har flere nordmenn som har gjort det bra i internasjonale konkurranser. Blant annet ble May Tømmervold verdensmester i “Ultimate Firefighter” i mesterskapet i Kina i august i fjor. Hun forsvarte tittelen sin fra mesterskapet i Los Angeles i 2017. Til daglig er hun ansatt i Vestfold interkommunale brannvesen.

I tillegg fikk Sindre Trondsen sølv i samme konkurranse i 2015. Han er ansatt i Kristiansandsregionen brann og redning IKS.

NM i Brannsport har også fått henvendelser fra utlandet, og det vil også være internasjonale deltakerne med i mesterskapet i Stavanger i mai.

For mer informasjon og påmelding:

https://brannsport.no/pamelding-nm/