Ny midlertidig brannstasjon på Marienlyst i drift fra i ettermiddag

I ettermiddag flytter brannmannskapene på Briskeby brannstasjon inn på en midlertidig brannstasjon på Marienlyst i Oslo. Briskeby brannstasjon skal totalrehabiliteres, og arbeidet skal være ferdig i mars 2022.

Publisert

Det er mye nytt på gang for Oslo brann- og redningsetat. Hovedbrannstasjonen ligger rett ovenfor det utbombede Regjeringskvartalet, og ny hovedbrannstasjon er under bygging på Bryn øst i Oslo. I tillegg er en ny sentrumsstasjon under planlegging like ved Operaen i Bjørvika.

Nå skal også Briskeby brannstasjon på Frogner pusses opp. Derfor er det bygget opp en midlertidig brannstasjon på Marienlyst ved Majorstua i Oslo. Dette skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Oslo øker stadig i omfang

Oslo har snart 700 000 innbyggere, det bygges mye nytt og det er flere som ferdes i trafikken i byen. Dette stiller større og større krav til Brann- og redningsetaten, skriver Omsorgsbygg. Derfor skal flere gamle brannstasjoner rehabiliteres i tillegg til de nye som skal bygges.

Marienlyst brannstasjon.
Marienlyst brannstasjon.

Marienlyst brannstasjon

Den midlertidige brannstasjonen på Marienlyst ligger i Suhmsgate, og vil være i full drift fra i ettermiddag.

- Brannstasjonen på Marienlyst er en moderne utrustet stasjon, bygget etter de nyeste standarder og krav fra arbeidstilsynet. Den midlertidige brannstasjonen består av 24 brakkemoduler med 12 mannskapsrom, kjøkken, oppholdsrom, kontorer, samt et hallbygg med blant annet vognhall, vaskehall og treningsrom. Det har vært fokus på gjenbruk gjennom hele prosjektet, sier Riza Kaya, enhetsleder med ansvar for brannstasjoner i Omsorgsbygg i pressemeldingen.

Riza Kaya.
Riza Kaya.

Arbeidet med å totalrehabilitere Briskeby brannstasjon begynner i 2021. Hovedbygget på brannstasjonen er fra 1963. Oppussingen skal blant annet gi bedre inneklima og et mer energiøkonomisk bygg. Fasaden på bygget er definert som bevaringsverdig, og vil derfor bli bevart. Etter planen skal Briskeby brannstasjon være ferdig rehabilitert i slutten av mars 2022, skriver Omsorgsbygg.

Å plassere en brannstasjon i et boligområde krever fokus på godt samarbeid, og at man tar hensyn til hverandre, skriver Omsorgsbygg.

- I Brann- og redningsetaten er det fokus på å ta hensyn, og ikke sjenere mer enn nødvendig med blålys og sirener. Samtidig er det slik at vi leverer beredskap til innbyggerne våre, og når vi er nødt til det, må vi lage lyd og bruke blålys for å sikre en rask og trygg utrykning til de som trenger vår hjelp, sier Anders Fredrik Raaer, prosjektleder for brannstasjoner i Brann- og redningsetaten i pressemeldingen.

Anders Fredrik Raaer.
Anders Fredrik Raaer.

Brannstasjonen på Marienlyst har fått utvendig varslingslys i gatene, slik at de som ferdes i området blir varslet om utrykning i Suhmsgate. Dette systemet styres av brannmannskapene.

- Vi gleder oss veldig til å bli en del av nabolaget på Marienlyst, og håper vi kan få invitert våre naboer til en omvisning når Covid-19 pandemien er over, sier Raaer i pressemeldingen.